hummel Logo 160

Forza logo za Sport Life

skolo logo fb

logo-kmg

LIVESCORE.in
OFF

Школата на Кирил Лазаров од времепловот во Битола во чест на Мате Шундовски

veterani

1.000 љубители на ракометот во спортската сала „Боро Чурлевски" во Битола го посетија вториот дел од манифестацијата во чест на легендарниот навивач Мате Шундовски. Битолчани се вратија во минатото, аплаудираа и се забавуваа во играта на Поповски, Димитровски, Николовски, Атанасовси, Манасков, Ѓорѓиевски и уште многу, многу други.

Комбинираниот тим на Пелистер и школата на Кирил Лазаров (КЛ7) ја совлада македонската репрезентација, предводена од Пепи Манасков со 24-22. Сеќавањата и насмевките ги задоволија битолчани во навраќањето во најубавите денови на битолскиот ракомет.

Ова иницијатива треба да стане традиционална и да се одржува секоја година воочи 11 октомви во Битола.