hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Започна операција „Шпанија 2013„

kire 20 12 2012

Селекторот на македонската ракометна репрезентација говореше за медиумите по пристигнувањето од Романија и на стартот на подготовките за Светското првенство во Шпанија. Пред првиот и единствен тренинг во Скопје пред заминувањето во Пореч (Хрватска), битолчанецот го објасни списокот од 20 имиња, кој го соопшти во саботата.

Повеќе...

Шундовски го скрати списокот на 20 имиња

kire 16 12 2012

Селекторот на македонската машка ракометна репрзентација Звонко Шундовски по пријавувањето на поширокиот список во IFH, денес го скрати списокот на 20 имиња кои ќе ги започнат подготовките за наредното Светско првенство кое од 11 до 27 јануари ќе се одржи во Шпанија. Од последните големи натпреварувања не се повикани Петар Ангелов и Стевче Алушовски.

Повеќе...

Шундовски го пријави широкиот список

kire 11 12 2012

Селекторот на македонската ракометна репрезентација Звонко Шундовски го објави списокот од 26 имиња, кои се пријавени во IHF и од кои ќе произлезе дефинитивниот ростер кој ќе ја преставува нашата земја на Светското првенството во Шпанија во јануари наредната година. Ова е комплетниот список.

Повеќе...