hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Сканси: „Успесите на екс-Ју земјите вредат двојно повеќе од останатите„

skansi DujeKlaricCropix

Иако не е директно инволвиран во овој спорт, туку во кошарката легендарниот хрватски тренер Петар Сканси скоро секој ден ги следи ракометните натпревар во Барселона, со оглед на тоа што живее во овој град.

 Интересно беше да се чуе како тој размислува генерално за ракометниот спорт во споредба со кошаркаата „Посебно ме радува тоа што ракометот значително го подигна нивото на игра. Многу репрезентации играат контранапад како систем, оние репрезентации кои играат споро постигнаа послаби резултати на првенството. Мислам дека физичката снага која беше важен фактор во минатото, денес е помалку важна„ Сканси потенцираше дека успесите на репрезентациите од бившата држава вредат повеќе од оние на спортските велесили „Имајте предвид дека тоа се мали држави, би рекол државички и се што ќе направат е многу поголем успех од успесите на другите земји. Имајте предвид дека ние црпиме ракометари од многу помали бази и затоа на нашите успеси треба да се гледа со многу повеќе внимание отколку на успесите на другите„ заврши Сканси, кој на двете средби на Хрватска во Барселона беше во свечената ложа и стегаше палци за „коцкестите„

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Share