hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Рутенка, па Лазаров во сите категории

kiremkd

Статистиката по четири одиграни натпревари на сите 24 репрезентации на првенството говори дека Сергеј Рутенка и Кирил Лазаров имаат најдобар инвидуален биланс од сите пријавени ракометари. Двајцата се убедливо први и меѓу стрелците и во групата на поени (голови + асистенции)

 

Листа на стрелци

1. Сергеј Рутенка (Белорусија) 39 гола
2. Кирил Лазаров (Македонија) 31 гол
3. Андерс Егерт (Данска) 29 гола

Листа на асистенти

1. Арон Палмарсон (Исланд) 24 асистенции
2. Антонио Гарсија (Шпанија) 16 асистенции
3. Кирил Лазаров (Македонија) 16 асистенции

Листа на поени (голови+асистенции)

1. Сергеј Рутенка (Белорусија) 50 поени
2. Кирил Лазаров (Македонија) 47 поени
3. Арон Палмарсон (Исланјд) 39 поени

Share